Ihanat orvokit tuovat kevään!

Kirjoitettu 07.04.2019

Juuri nyt ovat sipulikukat, kuten ruukkunarsissit ja helmililjat parhaimmillaan.

Huhtikuussa alkaa orvokkien aika. Kun öisin pakkaset alkavat olla vain muutaman asteen, on hyvä aika istuttaa orvokit ulos ja ripustaa orvokkiamppelit koristamaan ovenpieliin.
Karaistunut, eli jo pienessä yöpakkasessa vahvistunut orvokki saattaa kestää jopa 10 asteen pakkasen. Ja tämä on ihan totta: pakkanen jäädyttää kasvin, mutta sulaessaan se on taas ennallaan. Jos orvokin multa on kuiva ja kasvi on vetelä, pakkanen saattaa tehdä pientä vioitusta eli valkeita jälkiä kukkaan. Mutta harvoin kevätpakkasilla orvokki kuoliaaksi paleltuu.

Hyvän pakkasenkeston takia orvokit onkin hyvä hankkia jo huhti-toukokuussa. Myöhemmin, kun kelit alkavat olla kesäisiä, muutkin kesäkukat kestävät ulkona.
Oikein lämpimässä tavalliset orvokit alkavat venymään. Tästäkin selviää leikkaamalla kasvuston n. 5-10 cm korkeaksi ja parin viikon kuluttua, hyvän lannoitukseen jälkeen, kasvusto on uusiutunut ja alkaa uusi kukinta 😊

Amppeliorvokki Cool wave kestää hyvänä koko kesän. Kasvutapa tällä lajikeryhmällä on luontaisesti lumoava, joten kasvusto ei mene huonon näköiseksi lämpimässäkään. Loppukesällä lannoitusta kannattaa lisätä, jotta lehdet pysyvät kauniin värisenä ja kukinta runsaana.

Avaamme puutarhan 2.5. ja olemme avoinna joka päivä juhannukseen saakka.

Aurinkoisia huhtikuun päiviä ☀️

Jaa tämä artikkeli