Kevään 2019 erikoisuudet/trendit

Kirjoitettu 08.04.2019

Mitäs mukavaa tänä keväänä kasvatetaan?
Valtaosa on vanhoja tuttuja suosikkeja, mutta taas otimme kokeiluun jänniä tulokkaita, enimmäkseen lisukekasveja😊

Punanokkamaite, latinankieliseltä nimeltään Lotus berthelotii, on riippuvakasvuinen lisukekasvi. Harmaanvihreät neulasmaiset versot riippuvat alaspäin ja kasv sopiikin mainiosti astian reunaan seka-istutukseen tai amppeliin. Lotukseen tulee oranssinpunainen kukka, mutta Suomen olosuhteissa kasvi mahdollisesti ei ehdi kukkimaan. Koristearvo tuleekin kauniista ja tuuheista kasvustosta. Kuvaa tästä kasvista ei meillä vielä ole, mutta hakusanalla ’Lotus berthelotii’ Google löytää 😊


Toinen ’uutuus’ on pilkkulehti. Tätä meillä oli joulun aikaan istutuksissa mutta pilkkulehti pärjää myös ulkona kesän. Pilkkulehti viihtyy lämpimässä, ulkona ei kuitenkaan suorassa paahteessa vaan mieluummin puolivarjossa. Pilkkulehti on aluksi pystykasvuinen, myöhemmin kasvu lamoaa ja on mätästävä. Pilkkulehti kasvattaa värikkäät, kirjavat lehdet. Pilkkulehteä kannattaa latvoa ( eli katkaistaan versosta latva) jotta kasvusto pysyy tuuheana.

Papukaijalehdet ovat vanhoja kasveja, nyt otimme niitä taas viljelyyn. Papukaijalehteä on meillä kahta lajiketta. Toinen on pustykasvuinen ja toinen matalakasvuinen. Molemmissa on voimakkaan punaiset lehdet. Sopivat siis oivallisesti seka-istutuksiin ja kukkapenkkiin, toinen keskuskasviksi ja toinen reunuskasviksi.
Tässä muutamia erikoisuuksia, puutarhalla tuotetaan myös edellisten vuosien jänniä tuttavuuksia 😊

Jaa tämä artikkeli