Viikon vanhat hortensiat

Kevätuutuuksia

Kirjoitettu 12.03.2016

Aurinko jo meitä lämmittää ja saa hyvälle mielelle!
Kesäkukkien viljely on aloitettu pari viikkoa sitten. Ensimmäisenä tulivat ruusubegonian taimet, amppeliruusut ja hortensiat sekä äitienpäivään kasvatettavat amppelikasvien taimet.

Nuorisokin ehtii kiireiltään välillä auttamaan, tässä kylvämme paprikoita ja chilejä.

Nuorisokin ehtii kiireiltään välillä auttamaan, tässä kylvämme paprikoita ja chilejä.

Viikon vanhat hortensiat

Viikon vanhat hortensiat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kylvöissä aloitettiin chileillä, paprikoilla ja tomaateilla. Chilien taimikasvatuksessa on taas kokeilussa muutama uusi lajike. Mielenkiintoisin seurattava on Amppelichili Volante ’Mild Orange’- miedosti tulinen oranssin värinen chili. Istutettiin suoraan amppeliin, katsotaan minkälainen siitä tulee.

 

Uudet kärryt, mahtuu enemmän kuormaan, Jaana iloisena :)

Uudet kärryt, mahtuu enemmän kuormaan, Jaana iloisena 🙂

 

Tulisia chilejä tulee 2 uutta lajiketta: Maailman tulisimpiin chileihin kuuluva, intiasta kotoisin oleva Dorset Naga (Intian chili) ja Rawit (Thai chili).

Tämän kevään jännittävä uutuus on myös Japaninotakilokki, vihannes japanista, joka tunnetaan myös nimellä okahijiki, ’maalla kasvava merilevä’. Hennot versot maistuvat suolaiselta ja hieman mineraaliselta. Käytetään salaatissa tai sushissa. Pinaattia muistuttavat, mehevät varret voi höyryttää. Vihannes sisältää paljon vitamiinia ja kivennäisaineita.

Uusia, tai vanhoja, mutta uudelleen taas viljelyyn otettuja kukkia on Tsinnia ja kesäpäivänhattu
Molemmat ovat olleet muutama vuosi sitten viljelyssä, mutta vähän aikaa tauolla, vaihtelu virkistää myös viljelijöitä 🙂

Joka vuosi kokeillaan monenlaista, useinkaan ne eivät jää pysyvästi viljelyyn. Tähän on yleensä yksi syy, kasvit eivät ole riittävän mielenkiintoisen näköisiä, jotta ne syrjäyttäisivät jonkun tutumman vanhan. Ja koska lajeja on niin paljon, kaikkia ei voida ottaa viljelyyn. Meidän on täällä mietittävä, mitä lisäarvoa se tuo, onko jo vastaava kasvi viljelyssä joka on ominaisuuksiltaan parempi. Eli tarvitaanko nyt juuri tuota.
Viime vuonna kokeilimme sirokesäkynttilää (Gaura), mutta jätettiin se pois. Ihan kiva se oli, mutta ei kovin suosituksi tullut. Samasta syystä hopeasilmä jäi myös viljelystä pois.

Viime keväänä kokeilimme Jalokelloa Se sai todella innostuneen vastaanoton, ja tänä vuonna lisäsimme määrää. Vaaleanpunainen lajike ei ollut yhtä hyvä kukkimaan ja kasvamaan kun valkoinen ja sininen, joten se jäi pois.

Heinien valikoima on lisääntynyt, niistä lisää myöhemmin. Lajikkeet löytyvät jo (vielä ilman kuvia) sivultamme.

Jatkukoon tämä auringonpaiste vielä pitkään 🙂

Jaa tämä artikkeli