kesä 2010

Lehtikasvit

Kirjoitettu 02.06.2014

Koulut päättyvät ja kesälomat alkavat, meillä taas vauhti jatkuu. Viileät säät rauhoittivat hieman päiviä, mutta säiden taas lämmetessä vauhti taas jatkuu. Vielä on hyvä valikoima kukkia jäljellä, erikoisuuksiakin on vielä hyvin jäljellä. Tässä kerron teille lehtikasveista.

Erilaiset heinät ja lehtikasvit ovat nostaneet suosiotaan viime vuosina. Kauniin kasvin ei tarvitse olla se värikkäin ja näyttäväkukkaisin. Istutuksista saa persoonallisen ja mielenkiintoisen lisäämällä kukkivien kasvien joukkoon mielenkiintoa tuomaan erilaisia lehtimuotoja ja värikäslehtisiä kasveja.

Lehtibegonia on mainio kasvi, menestyy niin varjossa kuin aurinkoisessakin. Lehtibegoniat eivät kuki, juju onkin värikkäissä lehdissä. Tällä kasvilla saa varjoiseen nurkkaukseen väriä.

Siitä on saatavana kookaskasvuinen Gryphon-lajike, jonka korkeus on n. 50 cm ja lehdet ovat kirjavat ja näyttävät. Samasta kasvista on myös pienempiä lajeja, jotka sopivat seka-istutusten lisäksi vaikka huvimajan pöydälle, koska valontarve on vähäinen.

 

Lehtibegonia  lehtibegonia

 

Lehtibegonioiden seuraksi sopii hyvin sirolehtiset ja sirokukkaiset kasvit kuten poutapilvi tai erilaiset heinät. Monilaji-istutukseen seuraksi sopii esimerkiksi pelargonit, bataatti tai siniviuhka.

 

Lehtibegonioiden lisäksi valikoimastamme löytyy lehtipelargoni, jota kutsutaan myös puistopelargoniksi erinomaisen säänkeston vuoksi. Lehtipelargonista on saatava valkovihreä punaisin kukin ja pronssi/vihreälehtinen oranssein kukin. Nämä kasvit kukkivat puolivarjoisesta ihan paahteeseen. Sateenkesto on erinomainen ja kestävät hyvin kuivumista. Seuraan sekaistutuksiin sopii mm. nukenkaulus, siniviuhka, poutapilvi, muratti. Monet muutkin kasvit käyvät hyvin, mielikuvitus on vain rajana 🙂

Lehtipelargonia Lehtipelargonia

Jaa tämä artikkeli