Orvokkien aika

Kirjoitettu 10.04.2016

Hurjaa vauhtia etenee kevät, joka vuosi kasvun voima ihmetyttää. Viikossa jo kasvit kasvavat ihan silmin nähden suuremmiksi.

Kevään myyntikausi on jo aloitettu, ensimmäiset orvokit ja orvokkiamppelit ovat jo löytäneet uuden kevätkodin. Orvokkien paras aika onkin juuri nyt, kun ulkona on vielä viileää. Orvokki on parhaimmillaan viileässä. Kun säät lämpenevät ja asteita alkaa olla parinkymmenen verran, perinteiset orvokit alkavat lämmössä venymään.

Jo muutaman vuoden ajan meillä on ollut kasvatuksessa paremmin lämpöä kestävät riippuvat Cool Wave-lajikkeet, jotka eivät repsahda lämpöiselläkään, vaan kasvavat ja tuuhenevat. Hyvällä kastelulla, lannoituksella ja sopivan puolivarjoisassa kasvupaikassa Cool Wavet kestävät hyvännäköisenä läpi kesän, syksyn pakkasiin asti. Jos versot kasvavat alaspäin liian pitkiksi, niitä voi huoleti katkaista. Myös perinteiset pystykasvuiset orvokit saa uuteen kukoistukseen, kun versot katkaisee n. 5 cm mittaan. Parissa viikossa kasvi tekee uudet versot ja jaksaa taas kukkia pitkälle syksyyn, kunhan lannoitat hyvin 🙂

Menneellä viikolla tuli tämän kevään suurimmat taimierät, yhteensä istutimme vajaan 60 000 tainta ruukkuihin ja amppeleihin. Tästä eteenpäin lisääntyy hoitotoimet; latvonnat, harvennukset ja kasvunsäätö.

Puutarhalla palvelemme näin huhtikuussa arkisin 8-16, kun olemme puutarhatöissä. Toukokuun 2. päivänä maanantaina aloitamme pidemmät aukioloajat, arkisin 8-19 ja viikonloppuisin 8-17.

Varsinainen avajaispäivä on äitienpäivän alla lauantaina 7.5. jolloin puutarhalla on kukkien ja hyötykasvien taimien lisäksi lähialueiden pientuottajia esittelemässä tuotteitaan. Odotamme jo ihan innolla!

Tänä keväänä puutarhalla tapahtuu joka viikonloppu jotain, niistä kuulette lähiviikkoina lisää.

Aurinkoisia kevätpäiviä!

Maissin siemeniä

Maissin siemeniä

 

Orvokit

Orvokkeja

 

amppelimansikka

Amppelimansikat jo kukkii

 

Orvokkiamppeli

Orvokkiamppelit

Jaa tämä artikkeli