Puutarhalla kukkii jo!

Kirjoitettu 24.04.2018

Vihdoinkin kevät on tullut ja puutarha on avoinna.
Puutarhalla kukkivat jo orvokit sekä pelargonit. Orvokki-istutuksiin lisukkeeksi on jo saatavana murattia sekä monenlaisia heiniä.

Orvokit, viileän ystävät!

Orvokit ovat siitä ihania kevään kukkia, että ne kestävät erinomaisesti viileää säätä ja kukkivat ahkerasti. Orvokkien kuumin sesonki on vapun aikaan. Kun yöt alkavat lämmetä niin, että on enää muutama pakkasaste öisin, orvokit voi jo istuttaa ulos.
Orvokit ovatkin parhaimmillaan viileässä: kesän edetessä ja helteiden saapuessa orvokit venähtävät herkästi eivätkä näytä parhaita puoliaan enää heinäkuussa.
Sarviorvokki (Viola cornuta) on monivuotinen kasvi, joka kukkii toukokuusta syyskuuhun ja viihtyy ravinteikkaassa multa- tai hiekkamaassa. Se pitää varjosta, mutta kasvaa myös aurinkoisessa paikassa ja ei kestä paahdetta, mutta sietää kuivuutta tarhaorvokkia paremmin. Kasvin korkeus on 15 – 30 cm ja kukkien halkaisija 2 – 4 cm.  Vinkki: kun kukat ovat kasvaneet runsaasti pituutta, leikkaa ne maljakkoon. Parin viikon kuluttua kasvi alkaa kukkia uudestaan.
Tarhaorvokin (Viola x wittrockiana)  korkeus on noin 20 – 30 cm. Kukkien värivalikoima on laaja ja kukan halkaisija on tyypillisesti 5 – 8 cm. Kasvi viihtyy aurinkoisella tai puolivarjoisella kasvupaikalla. Tarhaorvokki on kaksivuotinen, se kukkii kylvämistä seuraavan kylmän kauden jälkeen. Laji on jalostettu risteyttämällä hybridejä keto-orvokkeja ja muita orvokkilajeja. Tarhaorvokki erityisen suosittu kevään kukka, sillä se kestää jopa pienet yöpakkaset.

 

Tarhaorvokin muutaman vuoden ajan saatavilla ollut matalakasvuinen amppelilajike cool wave on erinomainen vaihtoehto kevään ja kesän kukaksi. Cool Wave on luontaisesti riippuvakasvuinen orvokki, versot kasvavat n. 40-50 cm pitkäksi. Värivaihtoehtoja on useita: tumma violetti, sinivalkoinen, valkoinen, vadelmanpunainen, sinikeltainen ja keltainen. Cool Wave-orvokki on monikäyttöinen, koko kesän kestävä kesäkukka. Amppeliorvokki pysyy hyvännäköisenä koko kesän, luontainen kasvusuunta on alaspäin, joten kesähelteilläkin Cool wave pysyy kauniin mallisena. Cool wave-orvokin voi istuttaa niin ruukkuun, parvekelaatikkoon kuin amppeliinkin. Tämän voit istuttaa myös maahan maanpeitekukaksi.

Palvelemme 4.5. asti arkisin 8-17, viikonloppuna suljettu.
7.5. alkaen olemme avoinna arkisin 8-19 ja viikonloppuisin 8-17.

Verkkokaupassa voit shoppailla silloin kun se sinulle parhaiten sopii!

Jaa tämä artikkeli