Chlipaprika Medina

4.00 

Chilipaprika on myyntivaiheessa n. 20-30 cm korkea ja taimessa on yleensä ensimmäiset nuput näkyvissä. KAsvatusruukun halkaisija on 12 cm.

Varasto loppu

Chilipaprika

[Capsicum annuum 'Medina']

Chili Medina on punainen chili, jolla on pitkät, kapeat ja ohutseinämäiset hedelmät. Medina on aikainen ja satoisa lajike.

Medinan maku on voimakas.

pystykasvuinen, paahde, aurinkoinen, ruukkuun, kukkapenkkiin

Chilipaprika käyttö

Chilipaprika Medina on keskitulinen chili, joka sopii kaikenlaiseen ruuanlaittoon.

Chilipaprika kasvupaikka

Chilit viihtyvät ja kasvattavat satoa parhaiten lämpimäss ja suojaisassa paikassa, joko kasvihuoneessa tai aurinkoisella terassilla ja parvekkeella. Chilit viihtyvät parhaiten reilusti yli 20 asteen lämpötilassa. Keväällä kun ulkona on vielä viileää, chiliä voi kasvattaa sisällä valoisalla ikkunalla. Taimet voi siirtää kokonaan ulos kun yölämpötila ei enää laske alle +5 asteen.

Chilipaprika hoito-ohjeet

Chili on helppo kasvatettava.

Kastellaan runsaasti, kuitenkaan multaa ei pidetä jatkuvasti märkänä. Chilin kasvualusta voi kuivahtaa kastelujen välillä. Lannoitetaan säännöllisesti joka kastelun yhteydessä, esimerkiksi Kekkilän kastelulannoiteella, jossa on runsaasti fosforia ja kaliumia ja vähemmän typpeä. Jos chilin taimet kasvavat korkeiksi, laita tukikeppejä tukemaan versoja.

Chilit ovat monivuotisia, mutta talvehtiminen huoneenlämmössä on epävarmaa. SIsällä talvettamiseen voi käyttää apuna lisävaloa. Talvella kasvit ovat kuivan huoneenlämmön takia alttiita tuholaisille.

Lisätiedot

Paino 0.5 kg