Joulukaktus

12.00 

Joulukaktuksia on kolme väriä. punainen, vaaleanpunainen ja valkoinen. Joulukaktuksen ruukunsuojana on rondella.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Joulukaktus

[Schlumbergera x buckleyi]

Syys-, marraskuun- ja joulukaktukset kuuluvat kaktuskasveihin, tarkemmin lehtikaktuksiin. Ne ovat kotoisin Itä-Brasilian vuorilta. Lehtikaktukset ovat erittäin helppoja hoitaa ja myös melko yleisiä.

Lehtikaktuksia on saatavilla useissa upeissa värikkäissä sävyissä. Hauraista pastellinsävyistä kuten kermasta, hennosta keltaisesta ja lohenpunaisesta voimakkaimpiin väreihin kuten shokeeraavaan pinkkiin, punaiseen ja lilaan.

pystykasvuinen, riippuva, aurinkoinen, puoli, amppeliin, ruukkuun

Joulukaktus käyttö

Joulukaktus nimensä mukaisesti on kukitettu jouluksi. Joulukaktus kasvatetaan ruukussa ja se saattaa kestää hyvin huonekasvina useamman vuoden.

Joulukaktus kasvupaikka

Joulukaktus ei tarvitse kovin runsasta valoa ja sopii pohjois-, itä- tai länsi-ikkunalle. Kasvi viihtyy normaalissa huoneenlämmössä, mutta ei siedä vetoa.

Joulukaktus hoito-ohjeet

Joulukaktuksen kukinta-aikana multa pidetään hieman kosteana, liika märkyys ei sovi kaktuksille.

Lannoitusta annetaan noin joka kolmannella kastelukerralla. Kukinnan jälkeen, noin kahden kuukauden lepokauden ajan, kastellaan hyvin niukasti. Loppukesällä, jolloin uuden kukkanuput kehittyvät, on hyvä pitää toinen saman pituinen lepokausi. Kaktuksen voi siirtää kesäksi ulos varjoisaan paikkaan.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa