Pavut

2.50 

Pavut ovat hyvin proteiinipitoisia kasviksia. Papujen kasvattaminen on helppoa niin kasvimaalla kuin ruukussa parvekkeella tai terassilla. pavut pitävät lämpimästä ja suojaisasta kasvupaikasta. Valikoimassamme on useita, kasvutavaltaan erilaisia ja erivärisiä papuja. Myyntivaiheessa pavun taimet ovat n. 20 cm korkeita, kasvatusruukku on 8×8 cm.

Pavun taimien toimitusviikot ovat 20-23.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Pavut

[Phaseolus]

Papu on monikäyttöinen ja terveellinen, runsaasti proteiinia sisältävä kasvi.

Pavut kasvavat parhaiten kuohkeassa maassa, mutta niitä voi myös itsessään käyttää maanparannuskasveina. Papuja on pensas-, salko-, härkä- ja vahapapuja. Pensaspapujen korkeus on n. 30-50 cm ja palkojen pituus on lajikkesta riippuen 10-15 cm. Salkopapu kasvaa korkeaksi eikä pysy pystyssä ilman tukea.

Salkopapu Donna, joka kasvattaa n. 20 cm pitkät, vihreät palot.

Härkäpapu Vroma, joka kasvattaa kookkaat ja hyvänmakuiset palot

Pensaspapu Molly, kasvattaa tummanvihreät, n. 12 cm pitkät palot

Pensaspapu Yin yang. Satoa voidaan kerätä kahdella tavalla, joko keskenkasvuisina tai täysin kypsinä/tuleentuneina, jolloin siemenet ovat suuria kauniin kaksivärisiä, mustavalkoisia.

Taitepapu Purple Queen, kasvattaa violetinväriset pitkät palot, jotka muuttuvat vihräksi keitettäessä

Pensaspapu, keltainen vahapapu Sonesta

Tarhapapu Neckarkönigin, kasvattaa vihreät pitkät palot

pystykasvuinen, aurinkoinen, ruukkuun, kukkapenkkiin

Pavut käyttö

Pavut ovat melko helppohoitoisia kasvattaa. Pensaspavut ovat hyviä kasvatettavaksi kasvimaan lisäksi ruukussa terassilla tai parvekkeella.

Pavut kasvupaikka

Pavut viihtyvät aurinkoisessa ja suojaisassa kasvupaikassa. Härkäpapu sietää paremmin viileää kuin muut pavut.

Pavut hoito-ohjeet

Istuta pavut ulos kun maan lämpötila on vähintään 10 astetta. Istutuksen yhteydessä pavuille on hyvä laittaa tukikepit ja kukinnan alkuun asti taimien päälle voi virittää harson suojaamaan taimia alkukesän viileiltä säiltä.

Pavut viihtyvät niukkatyppisessä maassa. Kastelu kannattaa tehdä lämmenneellä vedellä, liian kylmä kasteluvesi heikentää juurien toimintaa.

Sadonkorjuu kannattaa tehdä heti, kun palot ovat kehittyneet, jopa muutaman kerran viikossa kun siemenet ovat vielä pieniä ja palot rapeita.  Jos palot päästää kasvamaan, ne sitkistyvät. Jos taas haluat kasvattaa kuivatettavia siemeniä, kerää sato vasta sitten, kun siemenet ovat täysikokoisia. Täysin kypsän palon tunnistaa ruskehtavaksi ja nahkamaiseksi muuttuneesta palosta.

Ruuaksi laitettaessa pavut pitää aina keittää, sillä ne sisältävät myrkyllistä lektiiniä.

Lisätiedot

Paino 0.3 kg
lajike

Härkäpapu Vroma, Keltainen vahapapu Sonesta, Pensaspapu Molly, pensaspapu yin yang, Salkopapu Donna, Salkopapu Neckarkönigin