Tulilatva

5.00 7.00 

Kestävä ja helppohoitoinen tulilatva, punaisena tai valkoisena. Ruukun suojana ja koristeena on rondella.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Tulilatva

[Kalanchoë Blossfeldiana-ryhmä]

Tulilatva on kotoisin Itä-Afrikasta ja Madagaskarilta. Tulilatva on mehikasvi, joka varastoi vettä mehevillä lehdillä ja varrellaan. Tulilatvan ensimmäiset lajikkeet olivat kukiltaan yksinkertaisia, mutta markkinoille on tullut myös viehättäviä kerrottukukkaisia tulilatvalajikkeita. Tulilatva kukkii pitkään, helpostikin yhtä mittaa yli kuukauden.

Tulilatvaa on olemassa monia eri värejä punaisista valkoisiin, keltaisiin ja oransseihin. Jouluksi viljelemme punaista ja valkoista tulilatvaa. Kerrottukukkaiset ja valkoiset lajikkeet ovat kasvattaneet suosiotaan.

Tulilatva käyttö

Tulilatva on joulun ajan ruukkukasvi. Se on helppohoitoinen ja pitkään kukkiva.

Tulilatva kasvupaikka

Tulilatva pitää valosta, mutta ei voimakkaasta paahteesta.

Tulilatva hoito-ohjeet

Tulilatva on todella helppohoitoinen, oikea laiskan kastelijan kasvi. Se sietää kuivuutta erittäin hyvin, mutta liiallisella kastelulla se on helppo tappaa. Kasteluväliksi tavallisissa huoneoloissa riittää esim. viikko. Ylimääräistä kasteluvettä ei saa jäädä aluslautaselle tai suojaruukkuun, vaan se kannattaa kaataa heti pois. Tulilatva ei tarvitse yleensä lannoitusta kukinnan aikana.

Tulilatvaa on vaikea saada kukkimaan uudelleen, koska se virittyy kukkaan ainoastaan, kun päivänpituus on sopiva, n. 10 tuntia. Tulilatvaa täytyy pitää täydessä pimennossa yli 12 tuntia vuorokaudessa useiden viikkojen ajan, ennen kuin se kiinnostuu kukkimisesta.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Väri

Punainen, Valkoinen

Koko

maxi-koko, normaalikoko