Hortensia-amppeli, vaaleanpunainen

Viileää toukokuun alkua!

Kirjoitettu 07.05.2017

Vuodet eivät ole veljeksiä, se on tänä keväänä nähty. Aurinko kuitenkin paistaa ja kasvihuoneella tarkenee.

 

Seka-amppeleita

 

Äitienpäiväksi on valmistunut runsain määrin erivärisiä kesäkukka-amppeleita, on punavalkoista, musta-puna-keltaista, sinivalkoista, pinkkiä, lilaa, oranssia. Amppelit ovat kätevä alkukevään lahja, sen kun saa kätevästi nostettua sisälle kylminä öinä.

 

Hortensia-amppeli, vaaleanpunainen

 

Hortensiat myös kukkivat kolmessa värissä, sekä amppelissa että ruukussa. Hortensia kestää sisätiloissakin hyvin viileät päivät. Hortensian voi istuttaa kesällä kukkapenkkiin, se saattaa talvehtia maassa. Jos näin onnellisesti käy, kukinta tulee seuraavana vuonna loppukesällä-alkusyksyllä.

 

Tomaatti kukkii

Tomaattiamppelit jo kukkivat keltaisena.

 

Yrttejä

 

Ensimmäinen erä yrttejä on myös valmiina, tänä vuonna uutena mm. salaattivihanneksia kuten mizuna eli japaninkaali, maailman terveellisin kasvis vesikrassi ja yrttiselleri.

Tulevat yöt ja päivät on luvattu huomattavan viileää säätä, mutta orvokithan kestävät hyvin muutaman pakkasasteen!

Tulevana viikonloppuna vietämme virallista avajaisviikonloppua. Puutarha on kuitenkin jo avoinna normaalisti, eli arkisin 8-19 ja viikonloppuna 8-17. Lauantain markkina-aika on 10-16 ja mukana on monenlaista kotipuutarhuria kiinnostavaa tuotetta. Nyt on hyvä kaivaa kaapeista tylsät leikkurit, sakset ja puukot ja tuoda ne lauantaina suutari Salmelle teroitettavaksi! Lisäksi markkinoilla valaisimia, ruukkuja, käsitöitä, leluja sekä kahvio.

Tervetuloa viettämään mukava päivä lämpimiin kasvihuoneisiin kasveihin tutustuen!

 

Ostoskärryt

 

Tänä keväänä onkin erityisen miellyttävää vierailla puutarhalla, asfaltoimme piha-alueet viime syksynä ja hankimme ostoskärryjä helpottamaan ostosten tekoa ja myös lapset pääsevät kärryihin istumaan ja katselemaan kukkia!

Joko olet tilannut uutiskirjeemme? Seuraavassa uutiskirjeessä tulee mukava yllätys kaikille tilaajille…

Aurinkoisia päiviä!

 

 

Jaa tämä artikkeli