Kevättä odotellessa :)

Kirjoitettu 24.03.2018

Kevätkausi on alkanut mielenkiintoisissa tunnelmissa. Maaliskuu on ollut kylmin tuhanteen vuoteen ja lunta on enemmän kuin miesmuistiin. Tämä aiheuttaa jännitystä, miten saadaan lämpö riittämään kaikkiin kasvihuoneisiin. Onneksemme meillä on vielä toimivat kevytöljypolttimot vanhimmissa kasvihuoneissa, joilla saamme yön kylmimmät tunnit paikattua.
Ja jos kokonaisuutta ajattelee, mieluummin pakkaset maaliskuussa kuin toukokuussa.

Juuri saimme valmiiksi viime viikolla uusimman kasvihuoneen, järjestyksessään 7. Tämän kasvihuoneen viljelytekniikka helpottaa amppeleiden kasvatusta, sekä isompien ruukkujen, toisin sanoen valmiimpien istutusten kasvatuksen.


Kuvassa limen vihreissä ruukuissa lehtotesmaa, värinokkosta, miljoonakelloa sekä valkoista nukenkaulusta.

Tänä keväänä kokeilemme kasvattaa inkaliljan suuremmassa ruukussa, sekä maxi-daalian tilalla on XXL-kokoinen daalia. Siis reilusti suurempi kokoinen ja suurempi kukkainen kuin tavallinen daalia.


Kuva jalostaja Beekenkampin sivulta

Heinät ovat tulleet jäädäkseen. Viime vuodesta olemme lisänneet valikoimaa, nyt kasvamassa ovat lehtotesma, pari uutta sara-lajiketta, elefanttiheinä sekä silkkiheinä. Niin ja hopeinen hopeatoppo. Sarat ja hopeatoppo ja elefanttiheinä ovat monivuotisia heiniä.


Kuvassa vasemmalla limenvihreä lehtotesma ja taka-alalla pampaheinää sekä elefanttiheiniä eri lajikkeita.

Olemme myös uudistaneet puutarhaa muutenkin, kasvihuoneiden 6 ja 7 välille rakensimme yhdyskäytävän ja samaan yhteyteen lisää varastotilaa. Myös kasvihuone 4 ja 5 saivat välilleen yhdyskäytävän. Tämä helpottaa viljetytyötä, ja näin pääsette myös tekin kesällä kulkemaan sateensuojassa jo neljän kasvihuoneen väliä. Ainoastaan 1, 2 ja 3 kasvihuoneet ovat irrallaan.

Juuri tänä aamuna bongasimme ensimmäisen avonaisen orvokin kukan 🙂

Vaikka tunnelmat ovat edelleen talviset, päivisin lämpötila nousee kasvihuoneissa jo hyvinkin helteisiin lukemiin. Aurinkoista kevään ja kesän odotusta!

Jaa tämä artikkeli