Ruusut äideille

Onnea Äideille!

Kirjoitettu 02.05.2014

Pian koittaa kevään ihana juhlapäivä. Silloin muistetaan äitejä ja mummoja. Puutarhalla on valmiina kukkien ystäville mm. hortensioita, kesäkukka-amppeleita, ruusuja. Jos äiti ei kukkia halua, mainio lahja on myös vihannesten taimet. Esimerkiksi tomaatti- tai kurkkuamppeli, yrttilajitelma tai omenapuu. Puutarhalta voi ostaa myös lahjakortin haluamallesi summalle, näin äiti voi käydä ostamassa mieleisensä kasvit.

Hortensia

Hortensia on mainio kasvi, ensin se pärjää sisätiloissa muutaman viikon ja säiden lämmetessä sen voi siirtää ulos joko istuttamalla suurempaan ruukkuun tai kukkapenkkiin puolivarjoiseen paikkaan. Maassa hortensia voi talvehtia ihan täällä Keski-Suomen korkeudella asti. Maassa talvehtiessaan hortensia kukkii seuraavana syksynä.

Kesäkukka-amppelit

Juuri nyt amppelivalikoima on parhaimmillaan. Olemme ajatuksen kanssa miettineet kasvilajeja, helppohoitoisia ja näyttäviä, persoonallisia väriyhdistelmiä. Pyrimme siihen, että kasvit olisivat juuri tulossa parhaimpaan kukoistukseen ja kierto olisi nopeaa. Näin saadaan kasvit kestämään hyvänä asiakkaalla mahdollisimman pitkään. Kylmien öiden sattuessa amppeli on helppo nostaa yöksi lämpimään.

Tomaattiamppeli

Amppelitomaatin lajike Tumbling Tom tekee pieniä kirsikkatomaatin kokoisia maukkaita tomaatteja. Samassa amppelissa on keltaista ja punaista tomaattia. Amppelin voi sijoittaa aurinkoiselle ja lämpimälle terassille tai parvekkeelle. Sen hoitaminen on helppoa, runsaasti vattä ja joka kastelukerralla mieto lannoitus. Lannoitteeksi sopii mainiosti kukille käytettävät lannoitteet. Meillä on käytössä Kekkilän kukkaravinteet ja olemme ne todenneet toimiviksi.

Kurkkuamppeli

Amppelikurkku ’Mini Star’ tekee runsaasti pieniä kurkkuja. Yhdessä amppelissa on 2 tainta. Kurkkuamppeli viihtyy lämpimässä paikassa, kasvihuoneessa tai lämpimällä seinustalla. Jos ei ole kasvihuonetta, paras paikka on hieman puolivarjoinen, esimerkiksi katoksen alla tuulen suojassa.

Jaa tämä artikkeli