Miljoonakello (japaninkello, pikkupetunia)

6.00 15.00 

Miljoonakello on suosittu ja helppohoitoinen kesäkukka. Miljoonakelloa on saatavana runsaasti eri värisinä, sekä kerrattukukkaisena että yksinkertaisena. Amppelin halkaisija on 25 cm ja siihen on istutettu 2 tainta, ruukun halkaisija on 12 cm ja siinä on yksi taimi.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Miljoonakello (japaninkello, pikkupetunia)

[Calibrachoa]

Miljoonakello, jota kutsutaan myös japaninkelloksi ja pikkupetuniaksi, tekee runsaasti pieniä, hiukan kellomaisia kukkia. Miljoonakelloa on saatavilla useita eri värejä sekä kerrattukukkaisena että yksinkertaisena. Punaisia, keltaisia, valkoisia, violetteja ja sinisen sävyisiä. Kasvutapa voi olla matala, tuuhea ja pensastava sekä riippuva tai puoliriippuva. Versojen pituus vaihtelee lajikkeittain 30-70 cm.

riippuva, paahde, aurinkoinen, amppeliin, ruukkuun, parveke-laatikkoon

Miljoonakello (japaninkello, pikkupetunia) käyttö

Miljoonakello on parhaimmillaan amppeleissa, ruukkuistutuksissa, parvekelaatikoissa. Miljoonakelloa on helppo yhdistellä muiden kasvien kanssa.

Miljoonakello (japaninkello, pikkupetunia) kasvupaikka

Miljoonakello viihtyy parhaiten aurinkoisessa tai puolivarjoisessa kasvupaikassa ja se kestää myös hyvin paahdetta. Ihan varjossa kukinta ja kasvu heikkenee. Miljoonakello on parhaiten kylmää kestävä petunia. Kestää sadetta myös kohtalaisen hyvin.

Miljoonakello (japaninkello, pikkupetunia) hoito-ohjeet

Miljoonakellolle sopii tasainen kastelu ja säännöllinen lannoitus. Kestää myös pienen kuivahtamisen. Miljoonakello tarvitsee paljon ravinteita. Kuihtuneita kukkia ei tarvitse poistaa.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa