Myskikurpitsa

1.50 

Myskikurpitsa on makea, oranssimaltoinen talvikurpitsa. Kurpitsan taimet ovat myyntivaiheessa n. 10 cm korkeita ja niissä on vähintään 1 kasvullinen lehti. Kasvatusruukun koko on 8×8 cm.

Varasto loppu

Myskikurpitsa

[Cucurbita pepo 'Metro']

Myskikurpitsa on talvikurpitsalajike, jolla on vaaleanruskeat, pitkänomaiset hedelmät. Myskikurpitsa kuuluu nk. Butternut-tyyppiin, hedelmämalto on kirkkaan oranssia ja erittäin maukasta, sokeripitoisuus on melko korkea ja myskikurpitsalla on hyvä ravintoarvo. Kuori on paksu ja säilyvyys on hyvä, n. 6-12 kk. Kypsä myskikurpitsa Metro painaa n. 1,4 kg.

riippuva, aurinkoinen, kukkapenkkiin

Myskikurpitsa käyttö

Myskikurpitsa Hedelmän voi käyttää jo nuorena tai vasta syksyllä kypsyneenä.

Myskikurpitsa kasvupaikka

Myskikurpitsa kaipaa kasvaakseen runsaasti lämpöä. Paras kasvupaikka onkin aurinkoinen ja tuulensuojainen lämmin kasvimaa tai kasvilava. Kurpitsan voi kasvattaa myös oljella tai muulla katteella katetun kompostin päällä.

Myskikurpitsa hoito-ohjeet

Esikasvatetut kurpitsan taimet istutetaan ulos kesäkuulla kun hallanvaara on ohi. Kurpitsan taimet tarvitsevat kasvutilaa n. 1-1,5 m/taimi. Maa kannattaa kattaa oljilla, kuivalla heinällä tai muulla katteella, jotta kosteus säilyisi kasvualustassa. Myskikurpitsa kaipaa kasvaakseen runsaasti vettä ja ravinteita. Istutusvaiheessa maata on hyvä parantaa esimerkiksi kompostilla tai kanankakalla ja ravinteita lisätään kasvukauden aikana niin, että lehdistö pysyisi tumman vihreänä. Kurpitsan taimia kastellaan koko kasvukauden ajan, varsinkin hedelmän kehittymisen aikana.
Kypsän talvikurpitsan tunnistaa koputettaessa kuuluvasta kumeasta äänestä. Poimi talvikurpitsat elo–syyskuussa, kun kuori on kovettunut. Jätä viiden sentin kanta. Jälkikypsytä huoneenlämmössä kaksi viikkoa, siirrä sen jälkeen 10–13-asteiseen varastoon. Talvikurpitsalla kasvatetaan 4–6 hedelmää kasvia kohden.

Lisätiedot

Paino 0.2 kg