Kesäkurpitsa vihreä

1.50 

Kesäkurpitsan taimi on myyntivaiheessa n. 10 cm korkes ja siinä on vähintään 1 kasvullinen lehti. KEsäkurpitsan kasvatusruukun koko on 8×8 cm.

Kesäkurpitsa vihreä

[Cucurbita pepo 'Zucchini diamant F!']

Kesäkurpitsa Zucchini ’Diamant’ on satoisa vihreä kesäskurpitsa. Suuret, koristeelliset lehdet tukahduttavat hyvin rikkaruohot.

pystykasvuinen, aurinkoinen, puoli, kukkapenkkiin

Kesäkurpitsa vihreä käyttö

Kesäkurpitsaa käytetään tuoreena esimerkiksi salaateissa tai kypsennettynä esimerkiksi grillissä tai sosekeitossa yrteillä maustettuna. Kesäkurpitsapihvejä saadaan leikkaamalla hedelmästä 0,5 cm paksuja siivuja, jotka leivitetään ja paistetaan pannulla. Herkullisia ovat myös jauhelihalla tai sienimuhennoksella täytetyt kesäkurpitsan puolikkaat, jotka kypsennetään uunissa.

Kesäkurpitsa vihreä kasvupaikka

Kesäkurpitsan kasvupaikka on lämmin ja aurinkoinen, tuulelta suojainen. Kesäkurpitsa viihtyy parhaiten muhevassa, kosteutta pidättävässä multamaassa. Hiekka- tai savimaan voi parantaa kesäkurpitsalle sopivaksi lisäämällä siihen kompostimultaa tai kasvuturvetta. Kesäkurpitsaa kannaattaa istuttaa lähekkäin vähintään 2 tainta.

Kesäkurpitsa vihreä hoito-ohjeet

Voimakaskasvuisena kasvina kesäkurpitsa kuluttaa runsaasti ravinteita. Lannoitukseen soveltuu parhaiten luonnonlannoitteet, esim. kanankakka, jotka lannoitusvaikutuksen lisäksi tuovat maahan humusta. Kasvukauden alussa kitketään rikkakasvit taimien tyveltä – myöhemmin rehevä lehdistö tukahduttaa rikkojen kasvun. Hyönteiset pölyttävät kesäkurpitsan kukat ja pölytys on edellytys hedelmien muodostumiselle. Kesäkurpitsa on kypsä korjattavaksi n. 15-25 cm pitkänä. Jos kesäkurpitsa pääsee kasvamaan suureksi, kurpitsan sisälle ehtii kasvaa runsaasti siemeniä.

Lisätiedot

Paino 0.5 kg