Ranskalainen rakuuna

2.50 

Ranskalainen rakuuna on se oikean makuinen rakuuna. Ranskanrakuuna sopii monenlaiseen ruuanlaittoon, vihanneksille ja liharuokiin sekä mm. bearnaise-kastikkeeseen mausteeksi.

Osastot: ,

Ranskalainen rakuuna

[Artemisia dracunculus]

Ranskalainen rakuuna on pystykasvuinen voimakkaan makuinen yrtti, jota pidetään yhtenä hienoimmista mausteista.

pystykasvuinen, aurinkoinen, puoli, ruukkuun, parveke-laatikkoon, kukkapenkkiin

Ranskalainen rakuuna käyttö

Ranskalaista rakuunaa suositellaan käytettäväksi tuoreena. Rakuunan lehtiä voi myös pakastaa. Rakuunaa on käytettävä varoen vahvan, omalaatuisen makunsa vuoksi. Liiallisesti käytettynä rakuuna hallitsee maullaan ruokaa ja tekee siitä kitkerän. Rakuuna tunnetaan kana- ja kalaruokien mausteena, mutta se sopii hyvin kaikenlaisten liha- ja munaruokien maustamiseen sekä kasviksille. Rakuuna on perinteinen bearnaise-kastikkeen mauste.

Ranskalainen rakuuna kasvupaikka

Ranskalainen rakuuna viihtyy parhaiten aurinkoisesta puolivarjoisaan. Se sopii pienen kokonsa puolesta kasvamaan vaikka ikkunalaudalla tai parvekkeella. Ranskalainen rakuuna saattaa talvehtia kasvimaalla tai kukkapenkissä.

Ranskalainen rakuuna hoito-ohjeet

Ranskalainen rakuuna saattaa talvehtia maassa. Rakuunan satoa korjataan leikkaamalla varsia, näin kasvusto tuuheutuu. Ranskalaista rakuunaa kastellaan säännöllisesti, kun se on istutettuna esim. ruukkuun. Kukkapenkissä kastelun tarve on vähäisempi, riippuen sääolosuhteista.

Lisätiedot

Paino 0.2 kg