Villirucola

2.50 

Villirucola on monikäyttöinen salaattiyrtti.

Osastot: ,

Villirucola

[Diplotaxis muralis]

Villirucola eli isohietasinappi on hienoarominen salaattiyrtti. Villirucolalla on hennot lehdet ja sen maku on aavistuksen pähkinäinen, kirpeä, hieman retiisiä muistuttava.

pystykasvuinen, aurinkoinen, puoli, varjo, amppeliin, ruukkuun, parveke-laatikkoon, kukkapenkkiin

Villirucola käyttö

Viinisuolaheinä tuo mukavasti kirpeää makua salaattiin, sopii erityisen hyvin myös tomaatin, kurkun, basilikan, leikkeleiden sekä juustojen kanssa nautittavaksi. Villirucola on erityisen suosittu salaattiyrtti Italialaisessa ja Ranskalaisessa keittiössä. Villirucola kestää lämmittämistä, joten käytetään usein myös erilaisten ruokien mausteena (esim. pizzaan, pastan joukkoon, sieniruokiin ym.) Villirucolaa käytetäänkin usein kypsän pitsan päällä.

Villirucola kasvupaikka

Villirucola viihtyy suojaisassa, aurinkoisessa, puolivarjossa tai varjossa. Villirucolan voi istuttaa amppeliin, ruukkuun tai parvekelaatikkoon, kasvimaalle tai kukkapenkkiin.

Villirucola hoito-ohjeet

Villirucolaa lannoitetaan ja kastellaan säännöllisesti. Villirucolasta syödään lehdet ja niitä kannattaakin leikata säännöllisesti, jotta kasvusto uusiutuu ja rucola ei ala kukkimaan. Kukatkin ovat syötäivä, muttakukinnan myötä lehtien kasvaminen vähenee.

Lisätiedot

Paino 0.2 kg