Kokon Puutarha

Uutta tilaa

Kirjoitettu 11.03.2015

Viime vuonna, heti lyhyeksi jääneen kesäloman jälkeen heinäkuussa, aloitimme rakennusprojektin. Kasvihuone numero 6. sai rungon ja katteen. Uutta tilaa saatiin 800 neliömetriä. Nyt meidän kokonaispinta-ala on n. 3600 m2. Lämpimänä kesänä oli mukava rakentaa, vaikka olisihan kunnon lomakin ollut ihan paikallaan. Helteillä hikoillessa muistui kuitenkin mieleen syksyn sateet. Tuumattiin, että mieluummin tehdään heinäkuun helteillä kuin lokakuun kylmyydessä.

 

Kokon Puutarha

 

Joulu livahti myös ohi kuin huomaamatta 🙂

Uusi kevätkausi on jo hyvässä vauhdissa. Viimeksi uutta kasvatustilaa on valmistunut vuonna 2000, joten olemme saaneet pitkästä aikaa muutella kasvien kasvatuspaikkoja. Vaikka kuinka huolella olemme tehneet syksyllä suunnitelmat, mihin mikäkin kasvi tulee sijoittumaan, aina tulee yllätyksiä. Joitakin lajeja ei saadakaan ollenkaan kasvatukseen kun taimitoimittajilta tulee ilmoitus, että on tullut jotain ongelmia lisäyksen kanssa.

Viime vuonna ensimmäistä kertaa viljelyssä ollut kookaskasvuinen lehtibegonia Gryphon jää tänä keväänä kokonaan pois. Samoin riippaneilikkaa ei saatu, todennäköisesti ei tulevinakaan vuosina. Sen menekki on toimittajan mukaan ollut niin pientä, juuri muut eivät sitä ole viljelleet kuin me. Tilalle kyllä on paljon muuta. Esimerkiksi usempana vuonna jo viljelyssä ollut, vähän pienempikasvuinen Tarhaneilikka eli Ruukkuneilikka on edelleen vahvasti mukana. Neilikan viljelymäärää olemme myös saaneet lisättyä uuden kasvihuoneen ansiosta.

Uudessa huoneessa jatketaan samalla hyväksi havaitulla kasteluveden kierrätysjärjestelmällä kuin vanhoissakin halleissa. Kaikki viljelypöydiltä valuva lannoitevesi saadaan talteen ja uudelleen kiertoon.

 

Kesäkukka

 

Tässä istutetaan ensimmäisiä kukkia (heiniä :)) uuteen kasvihuoneeseen.

Kuvassa näkyvät meidän ihan omat, vain meille painetut ruukut. Ruukkujen kyljessä on QR-koodi, jolla pääsee älypuhelimen sovelluksen avulla kokonpuutarha.fi-sivulle katsomaan hoito-ohjeita. Ruukkujen valkoinen väri valaisee koko kasvihuoneen 🙂

Ensi viikolla päästäänkin ihan tosissaan istuttamaan, taimia on tulossa n.48 000 kpl. Viikonloppu on aikaa virittää ”koneisto” huippukuntoon!

 

 

 

Jaa tämä artikkeli