Amppelikurkku (minikurkku)

2.50 15.00 

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Amppelikurkku (minikurkku)

[Cucumis sativus 'Mini Stars']

Amppelikurkku ’Mini Stars’ on erittäin hyvänmakuinen, sileäpintainen kurkku, jolla on tiivis kasvutapa ja lyhyet nivelvälit. Tuottaa runsaasti hyvänmakuisia, n. 10-15 cm mittaisia minikasvihuonekurkkuja, joita kutustaan myös snack-kurkuiksi. Amppelikurkun Mini star-lajiketta saatavana sekä pieninä taimina että valmiina amppeleina.

riippuva, aurinkoinen, puoli, amppeliin, ruukkuun, parveke-laatikkoon, kukkapenkkiin

Amppelikurkku (minikurkku) käyttö

Amppelikurkkua käytetään tuoreena ja kurkut ovatkin parhaimman makuisia suoraan kasvustosta syötäväksi poimittuna.

Amppelikurkku (minikurkku) kasvupaikka

Amppelikurkku on amppeliin, ruukkuun ja laatikkoon sopiva kasvihuonekurkkulajike. Amppelikurkun kasvupaikaksi sopii aurinkoinen tai puolivarjo, lämmin ja suojaisa paikka. Ei tarvitse satoa tuottaakseen olla suorassa auringonpaisteessa. Viihtyy myös ulkona ilman kasvihuonetta. Amppelikurkun voi kasvattaa myös maassa, jolloin taimi tarvitsee tuen.

Amppelikurkku (minikurkku) hoito-ohjeet

Amppelikurkku tarvitsee runsaasti vettä ja mietoa lannoitusta joka kastelukerta. Pikkutaimen ensimmäinen verso latvotaan viidennen lehden jälkeen. Tämän jälkeen ei tarvitse muuta hoitoa kuin kastelu ja lannoitus. Valmiit amppelit on jo latvottu, mutta kasvun rajoittamiseksi sivuversoja voi latvoa pitkin kasvukautta. Maassa istutettavana minikurkun taimi jätetään latvomatta. Istetettaessa taimeen sidptaan naru, jonka toinen pää kiinnitetään esim. kattoon. Taimen kasvaessa narua kieputetaan varren tueksi. Kurkun taimet ovat hyvin kylmän arkoja. Ne tuloisikin sijoittaa ulos vasta kelien lämmettyä.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa