Chilipaprika Loco

4.00 

Loco-chili on keskitulinen, punainen chili. Kasvattaa n. 40 cm korkean ja leveähkön kasvuston. Sopii hyvin ruukussa kasvatettavaksi, myös lämpimällä terassilla tai patiolla.

Chilipaprika 'Loco'

[Capsicum annuum]

Chilipaprika Loco on melko leveäkasvuinen, n. 40 cm korkea ja sopii hyvin ruukussa kasvatettavaksi. Locon hedelmät ovat pienet ja pitkänomaiset ja kasvavat pystysuuntaan. Niiden väri vaihtuu liilasta kirkkaan punaiseen hedelmän kypsyessä. Maku on kohtalaisen tulinen, tulisuus scovillen asteikolla n. 24 000 yksikköä.  Loco on aikainen lajike, ehtii tekemään satoa hyvin esim. aurinkoisella parvekkeella tai terassilla.

pystykasvuinen, paahde, aurinkoinen, ruukkuun, kukkapenkkiin

Chilipaprika 'Loco' käyttö

Loco sopii keskitulisena chilinä hyvin käytettäväksi tuoreena ruuanlaittoon. Voidaan käyttää myös kuivattuna tai pakastaa.

Chilipaprika 'Loco' kasvupaikka

Chilit ovat hyvin kylmän ja vedonarkoja. Chili viihtyy parhaiten kasvihuoneessa, tai lämpimällä seinustalla tai terassilla ruukkuun istutettuna. Chilit viihtyvät parhaiten reilusti yli 20 asteen lämpötilassa. Keväällä kun ulkona on vielä viileää, chiliä voi kasvattaa sisällä valoisalla ikkunalla. Taimet voi siirtää kokonaan ulos kun yölämpötila ei enää laske alle +5 asteen.

Chilipaprika 'Loco' hoito-ohjeet

Chili on helppo kasvatettava.

Kastellaan runsaasti, kuitenkaan multaa ei pidetä jatkuvasti märkänä. Chilin kasvualusta voi kuivahtaa kastelujen välillä. Lannoitetaan säännöllisesti joka kastelun yhteydessä, esimerkiksi Kekkilän kastelulannoiteella, jossa on runsaasti fosforia ja kaliumia ja vähemmän typpeä. Jos chilin taimet kasvavat korkeiksi, laita tukikeppejä tukemaan versoja.

Chilit ovat monivuotisia, mutta talvehtiminen huoneenlämmössä on epävarmaa. SIsällä talvettamiseen voi käyttää apuna lisävaloa. Talvella kasvit ovat kuivan huoneenlämmön takia alttiita tuholaisille.

Lisätiedot

Paino 0.5 kg