Kasvihuonekurkku Tajo

2.50 

Kasvihuonekkurkkun taimi on myyntivaiheessa n. 10 cm korkea ja siinä on vähintään yksi kasvullinen lehti.

Varasto loppu

Kasvihuonekurkku Tajo

[Cucumis sativus 'Tajo']

Kasvihuonekurkku Tajo on pitkähedelmäinen ja tummanvihreä, lyhytkaulainen kurkkulajike, se oikea kasvihuonekurkku. Tuottaa hyvänmakuisia, sileitä, makeita ja karvasvapaita kurkkuja.

pystykasvuinen, aurinkoinen, ruukkuun, kukkapenkkiin

Kasvihuonekurkku Tajo käyttö

Kasvihuonekurkku on parhaimmillaan vasta poimittuna. Käytetään tuoreena tai maustetaan esimerkiksi hölskytyskurkuiksi:

1 kurkku, nippu tuoretta tilliä, 1 rkl sokeria, 2 rkl väkiviinaetikkaa, 0,5 tl suolaa.

Huuhtele kurkku ja höylää juustohöylällä ohuiksi viipaleiksi. Hienonna tilli. Mittaa sokeri, väkiviinaetikka ja suola kannelliseen lasipurkkiin. Lisää joukkoon kurkut ja tilli. Sulje kansi ja ravista hyvin hetki. Anna maustua viileässä.

Kasvihuonekurkku Tajo kasvupaikka

Kasvihuonekurkku Tajoa on helppo viljellä lämmittämättömissä muovihuoneissa tai avomaalla. Kurkku tarvitsee kasvaakseen lämpöä. Liian kylmään maahan istutettuna kurkun juuristo ei tarkene ja kasvu pysähtyy. Suora auringonvalo voi polttaa kurkun lehdet, joten suojaa ikkunat tarvittaessa varjostamalla esim. kankaalla.

Kasvihuonekurkku Tajo hoito-ohjeet

Kasvihuonekurkkua istutetaan neliömetrille 3 tainta. Ihanteellinen kasvihuoneen lämpötila on 23 – 25 astetta. Kasvihuonekurkku tarvitsee myös runsaasti vettä, varsinkin satokaudella. Liika kuivuus heikentää satoa ja sadon laatua. Pilvisellä säällä kurkku käyttää vettä 1,5 – 2 litraa ja helteellä 4 – 5 litraa vuorokaudessa. Helteellä kurkkua kastellaan kolme kertaa vuorokaudessa, kuumimmilla ilmoilla voi auttaa suihkuttamalla niitä haalealla vedellä.

Taimi tuetaan esim. kattorakenteeseen narulla; narua kiedotaan kurkun ympäri sen kasvaessa. Kurkun latva katkaistaan sen kasvettua riittävän korkeaksi ja muutaman sivuverson annetaan kehittyä sateenvarjomaisesti alaspäin tuottamaan lisää satoa.

Lisätiedot

Paino 0.2 kg