Värinokkonen (isokirjopeippi)

5.00 

Värinokkonen on oivallinen lisä kesäkukkaistutuksiin. Värinokkosen kauneus tulee värikkäistä lehdistä. Saatavana on kolme eri väriä: ruskea, jossa on vihreät lehden reunat, punainen, jossa on tummemman punaiset reunat ja kirkkaan aniliinin punaiset lehden keskustat ja oranssi, jossa on tummemmat lehden reunat ja kirkkaan oranssi lehden keskusta. Värinokkonen on myyntivaiheessa n. 20-30 cm korkea, kasvatusruukun halkaisija on 12 cm.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Värinokkonen (isokirjopeippi)

[Solenostemon scutellarioides]

Värinokkonen on nopeakasvuinen, kasvaa n. 30-50 cm korkeaksi. Värinokkosella on kauniit ja värikkäät lehdet, erilaisia väriyhdistelmiä on runsaasti. Värinokkonen-nimensä se on saanut nokkosta muistuttavasta ulkonäöstään.

pystykasvuinen, aurinkoinen, puoli, amppeliin, ruukkuun, parveke-laatikkoon, kukkapenkkiin

Värinokkonen (isokirjopeippi) käyttö

Värinokkonen sopii hyvin seka-istutuksiin väriä tuomaan, sekä yksittäsikasviksi. Värinokkosen voi istuttaa myös amppeliin. Värinokkonen viihtyy myös sisällä valoisalla ikkunalla. Värinokkonen juurtuu helposti, latvapistokkaista voi kasvattaa uusia kasveja.

Värinokkonen (isokirjopeippi) kasvupaikka

Värinokkonen viihtyy aurinkoisessa ja puolivarjoisassa paikassa.

Värinokkonen (isokirjopeippi) hoito-ohjeet

Värinokkosta kastellaan säännöllisesti ja lannoitetaan kukkiville kasveille tarkoitetulla ravinteella. Liika typpi vähentää lehtien värikkyyttä. Värinokkosta kannattaa latvoa, eli katkoa versojen päät jotta kasvi ei ala kukkimaan. Kukinta vähentää myös värikkyyttä lehdissä.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa