Orvokkiamppeli

6.00 

Orvokkiamppelia on saatavana viikoilla 15-19.

Orvokkiamppeli on 19 cm amppelissa valmiiksi istutettuna 5 pienikukkaista orvokin tainta. Orvokki viihtyy koko kevään samassa amppelissa. Kasvin voit siirtää halutessasi omaan ruukkuun tai amppeliin.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Orvokkiamppeli

[Viola]

Pienikukkainen orvokki, versot kasvavat n. 15-20 cm pitkäksi. Väreinä violetin eri sävylä, keltapunainen ja valkoisen ja vaalean lilan sävyinen.

pystykasvuinen, riippuva, paahde, aurinkoinen, puoli, varjo, amppeliin, ruukkuun, parveke-laatikkoon, kukkapenkkiin

Orvokkiamppeli käyttö

Amppeliorvokki on parhaimmillaan amppelissa, parvekelaatikossa tai ruukussa. Sopii hyvin myös maahan istutettavaksi maanpeitekasviksi.

Orvokkiamppeli kasvupaikka

Orvokki viihtyy aurinkoisesta varjoisaan kasvupaikkaan. Kestää myös paahteessa runsaalla kastelulla.

Orvokkiamppeli hoito-ohjeet

Kastellaan runsaasti, mutta sietää myös kuivahtamisen. Lannoitetaan säännöllisesti. Kukkineet kukat ja siemenkodat suositellaan poistettavaksi, mutta kukkii vaikka ei nyppisikään. Kestää koko kesän syksyyn saakka jos ei pääse liikaa kuivumaan. Ei säikähdä pientä pakkasta keväällä eikä syksyllä.

Kuvaus

Orvokille sopii kasvupaikaksi aurinkoinen tai puolivarjoinen. Sietää myös paahdetta, jos kastelusta huolehditaan hyvin. Jaksaa kukkia myös varjossa. Kukkineet kukat ja kehittyvät siemenkodat olisi hyvä poistaa jatkuvan kukinnan varmistamiseksi.

Pitkäksi venähtäneen kasvuston voi leikata alas, jolloin kukkii uudestaan n. kolmen viikon kuluttua. Ei säikähdä pientä pakkasta keväällä eikä syksyllä.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Väri

Keltainen, Keltapunainen, Punainen, Sininen, vaalea lila, Violetti