Heliotrooppi

9.00 

Heliotrooppi on perinteinen, mutta silti melko tuntematon ulkokasvi. Heliotroopin voimakkaasti vaniljantuoksuisiset, pienet violetin värisiset kukat muodostavat n. 10 cm leveän, litteän sarjakukinnon varren päähän. Lehdet ovat tummanvihreät, karheat ja ryppyiset. Heliotroopin kasvutapa pysty, rehevän pensasmainen, 30-50 cm korkea. Heliotrooppi viihtyy myös sisällä valoisassa paikassa. Heliotroopin kaikki kasvinosat ovat myrkylllisiä. Heliotrooppi on myyntivaiheessa n. 15-20 cm korkea ja kasvatusruukun halkaisija on 12 cm.

Osastot: ,

Heliotrooppi

[Heliotropium arborescens]

Heliotrooppi on perinteinen, mutta silti melko tuntematon ulkokasvi. Heliotroopin voimakkaasti vaniljantuoksuisiset, pienet violetin värisiset kukat muodostavat n. 10 cm leveän, litteän sarjakukinnon varren päähän. Lehdet ovat tummanvihreät, karheat ja ryppyiset. Heliotroopin kasvutapa pysty, rehevän pensasmainen, 30-50 cm korkea. Heliotrooppi viihtyy myös sisällä valoisassa paikassa. Heliotroopin kaikki kasvinosat ovat myrkylllisiä.

pystykasvuinen, aurinkoinen, puoli, varjo, ruukkuun, parveke-laatikkoon, kukkapenkkiin

Heliotrooppi käyttö

Heliotrooppi sopii mainiosti ruukkuun, joko yksinään tai keskuskukaksi. Heliotroopin voi istuttaa myös kukkapenkkiin. Huumaava vaniljan tuoksu houkuttelee perhosia.

Heliotrooppi kasvupaikka

Heliotrooppi viihtyy parhaiten kevyessä varjossa lämpimällä paikalla. Menestyy myös aurinkoisella paikalla, mutta ei siedä paahdetta.

Heliotrooppi hoito-ohjeet

Heliotrooppia kastellaan kohtuullisesti, kestää myös kuivahtamisen. Lannoitetaan säännöllisesti. Kukkineet kukat poistetaan varsineen.

Hallanarkana heliotrooppia ei kannata istuttaa ulos ennen kesäkuun alkua, ja silloinkin vain lämpimälle paikalle. Heliotrooppi pitää vettä läpäisevästä maasta. Heliotroopin kuihtuneiden kukintojen poistaminen takaa, että kukinta jatkuu syksyyn saakka. Heliotroopin voi halutessaan talvettaa viileässä ja valoisassa paikassa.

Lisätiedot

Paino 0.5 kg