Purjosipuli

1.50 

Purjosipulin taimet ovat myyntivaiheessa 8×8 cm ruukussa. Yhdessä ruukussa on n. 10 tainta. Istutettaessa ruukun multapaakku hajoitetaan varovasti ja taimet irrotetaan toisistaan.

Purjosipuli

[Allium porrum 'bulgarian giant']

Purjo on peräisin Välimeren alueelta, jossa sitä on käytetty vuosituhansien ajan. Purjosipuli eroaa ulkonäöltään muista sipuleista. Se ei muodosta varsinaista sipulia, vaan pitkän varsimaisen lehtituppimuodostelman. Maultaan purjo on sipuliksi mieto.

pystykasvuinen, aurinkoinen, kukkapenkkiin

Purjosipuli käyttö

Purjon voi käyttää kokonaan. Sitä käytetään ruoissa sekä raaka-aineena että mausteena. Se sopii erityisen hyvin keittoihin,pataruokaiin ja paistoksiin sekä sellaisenaan erilaisiin salaatteihin. Palasina keitettynä sitä voi käyttää kalan tai lihan lisäkkeenä. Ennen ruoanvalmistusta purjo yleensä halkaistaan pituussuuntaan alhaalta ylös ja huuhdotaan huolellisesti juoksevan veden alla. näin saadaan parhaiten pois lehtityviin jäänyt multa ja hiekka.

Purjosipuli kasvupaikka

Purjosipuli kasvatetaan kasvimaalla auringossa ja valoisassa. Voimakasjuurinen purjo kasvaa parhaiten syvään muokatussa, runsasmultaisessa maassa. Pitkän kasvuajan aikana kuluu paljon ravinteita.

Purjosipuli hoito-ohjeet

Purjon yksittäistaimet istutetaan 10 cm, ryhmätaimet 20 cm etäisyyksin. Riviväliksi jätetään 40-50 cm. Jos taimet istutetaan limittäin paririviin, istutusetäisyys on 25 cm ja riviväli 20 cm. Kesän aikana kasvusto pidetään puhtaana rikkaruohoista haraamalla. Samalla purjoa mullataan. Varren alaosa jää mullan alla valkoiseksi. Poutakausina maata kastellaan.

Lisätiedot

Paino 0.2 kg