Riippaverbena

6.00 15.00 

Riippaverbena on kestävä kesäkukka. Riippaverbenaa on saatavana 25 cm amppelissa, jossa on kolme tainta sekä 12 cm ruukussa jossa on yksi taimi.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: , ,

Riippaverbena

[Verbena bipinnatifida]

Riippaverbena eli rautayrtti on kestävä kesäkukka. Riippaverbenalla on terttumainen kukinto. Kukan väri voi olla punainen, vaaleanpunainen, violetti, aprikoosi tai valkoinen. Riippaverbenalla on hammaslaitaiset, harmaanvihreät tai vihreät lehdet. Kasvutapa lajikkeen mukaan riippuva, pystykasvuinen tai pensastava. Korkeus 20-40 cm. Riippaverbenan versot juurtuvat lehtihangoistaan maahan, joten se soveltuu hyvin myös maanpeitekasviksi.

riippuva, paahde, aurinkoinen, puoli, amppeliin, ruukkuun, parveke-laatikkoon, kukkapenkkiin

Riippaverbena käyttö

Riippaverbena sopuu hyvin amppeliin, ruukkuun tai kukkapenkkiin reunuskasviksi. Riippaverbena toimii erittäin hyvin sekaistutuksissa ja amppeleissa muiden kesäkukkien kuten lumihiutaleen, miljoonakellon ja riippapetunian kanssa.

Riippaverbena kasvupaikka

Riippaverbena viihtyy parhaiten aurinkoisessa kasvupaikassa, pätjää hyvin myös paahteessa. Varjossa riippaverbena ei jaksa kukkia.

Riippaverbena hoito-ohjeet

Riippaverbena on helppohoitoinen. Riippaverbenaa kastellaan ja lannoitetaan säännöllisesti. Riippaverbena kestää hyvin kuivahtamisen. Kuihtuneiden kukkien poistaminen varsineen edistää kasvin haaroittumista ja lisää kukintaa.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa