Vaula

22.00 

Vaula on harvinaisempi kesäkukka. Vaulalla on purppuranpunaiset, torvimaiset kukat ja amppelissa kaunis köynnöstävä ja riippuva kasvutapa. Saatavana halkaisijaltaan 27 cm amppelissa, jossa on kolme tainta.

Vaula

[Asarina purpusii]

Vaulalla on purppuranpunaiset torvimaiset kukat ja kauniit harmaanvihreät lehdet. Purppuravaula on reheväkasvuinen, osa versoista kasvaa ylöspäin, mutta suurin osa kasvaa laskehtien kauniisti alaspäin. Versojen pituus voi olla 60-200 cm.

riippuva, koynnostava, aurinkoinen, puoli, amppeliin, ruukkuun

Vaula käyttö

Vaula on kauneimmillaan suuressa amppelissa. Antaa hyvän näkösuojan parvekkeelle tai patiolle. Soveltuu myös parvekelaatikon tai suuren ruukun reunuskasviksi, jos kasvilla on runsaasti tilaa kasvaa alaspäin.

Vaula kasvupaikka

Vaula viihtyy parhaiten aurinkoisessa ja puolivarjoisassa, tuulensuojaisessa paikassa. Liian vähäisessä valossa kukinta vähenee. Saattaa talvehtia sisällä viileässä ja valoisassa paikassa.

Vaula hoito-ohjeet

Vaulaa kastellaan säännöllisesti, voi antaa kevyesti kuivahtaa kastelujen välillä. Lannoitetaan säännöllisesti. Liian pitkiksi kasvaneita versoja voi tarvittaessa lyhentää.

Lisätiedot

Paino 3 kg