Käenkaali

6.00 

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Käenkaali

[Oxalis articulata]

Käenkaalit eli kolmiokäenkaalit ovat viehättäviä lehtikasveja, jotka tekevät kauniin lehtimättään. Käenkaalilla on joko vihreät tai viininpunaiset lehdet. Viininpunalehtiseen burgundy wine-lajikkeeseen tulee valkoiset, kauniit kukat. Vihreälehtiseen white pillow tai pink pillow-lajikkeeseen tulee runsas valkoinen tai vaaleanpunainen kukkarunsaus.

pystykasvuinen, puoli, varjo, amppeliin, ruukkuun, parveke-laatikkoon, kukkapenkkiin

Käenkaali käyttö

Käenkaali sopii käytettäväksi ulkona tai sisällä. Viihtyy hyvin amppeleissa, ruukussa tai parvekelaatikossa yksittäiskasvina tai sekaistutuksissa. Käenkaali viihtyy myös sisällä, mutta syksyllä valon vähetessä lakastuttaa lehtiään. Kevään tullen ja valon lisääntyessä käenkaalin mukulat istutetaan uuteen multaan.

Käenkaali kasvupaikka

Käenkaali viihtyy ulkona parhaiten puolivarjossa tai varjossa eikä pidä kovasta paahteesta. Kestää pienen kuivahtamisen. Käenkaalia lannoitetaan n. 2 viikon välein kesäkaudella.

Käenkaali hoito-ohjeet

Käenkaali kestää kuivahtamisen kastelujen välillä. Käenkaalia lannoitetaan 2 viikon välein. Käenkaali talvehtii mielellään lepotilassa. Käenkaalin kastelu lopetaan syksyllä lehtien alkaessa kuihtumaan. Kasvi pidetään lepoaikana kuivassa ja viileässä n. 5-10 asteen lämpötilassa.

Lisätiedot

Paino 0.5 kg