Inkalilja (prinsessalilja)

19.00 

Inkalilja on upea ruukkukasvi. Inkaliljassa on useita värejä. Inkaliljan kasvatusruukku on 19 cm halkaisijaltaan ja myyntivaiheessa kukkaversoja on n. 4-6 kpl.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Inkalilja (prinsessalilja)

[Alstroemeria 'inticantha']

Inkalilja eli prinsessalilja on jalostettu matalaksi ja pensastavaksi, n. 25-30 cm korkeaksi ruukkukasviksi. Inkaliljaa viljellään valkoisena, valko-vaaleanpunakirjavana, punaisen eri sävyissä sekä keltaisena. Inkalilja kukkii tauotta keväästä syyshalloihin asti, jos kuihtuneet kukat poistetaan säännöllisesti. Kesää hyvin pientä sadetta ja karaistuttuaan n. 5 asteen pakkasen.

pystykasvuinen, aurinkoinen, puoli, ruukkuun

Inkalilja (prinsessalilja) käyttö

Inkaliljaa suositellaan käytettäväksi patioruukuissa.

Inkalilja (prinsessalilja) kasvupaikka

Inkalilja viihtyy parhaiten puolivarjossa tai aurinkoisessa, ei pidä paahteesta.

Inkalilja (prinsessalilja) hoito-ohjeet

Inkalilja juo runsaasti vettä, lannoitetaan säännöllisesti miedolla kastelulannoitteella. Kukkineet kukat ja siemenkodat poistetaan vetämällä, ei mielellään leikkaamalla, jotta kasvi jaksaa kukkia. Prinsessaliljan juurakot talvetetaan viileässä paikassa esim. kellarissa daalioiden tapaan. Ennen kellariin vientiä lannoitus lopetaan ajoissa, jotta juuret ehtivät valmistautua lepokauteen. Suosituslämpötila on n. +2 astetta. Inkaliljan juurakot voi talvettaa esim. hiekan seassa tai istutusruukussaan. Keväällä prinsessaliljat otetaan sisälle esikasvatukseen ja siirretään ulos ilmojen lämmettyä.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa