Orvokki

1.00 

Orvokki on kevään kukka. Orvokin saatavuusaika on viikoilla 15-19.

Orvokki viihtyy parhaiten viileässä, joten se on parhaimmillaan huhti-toukokuussa kun yöt ovat vielä viileät eikä päivisinkään ole liian kuuma.

Orvokkeja on sekä isokukkaisia että pienikukkaisia. Pienikukkaisiin tulee runsaammin kukkia ja sen kasvutapa on pensastava. Isokukkaisella orvokilla on näyttävänkokoiset kukat.

Värejä orvokissa on valkoinen, sinisen eri sävyt, oranssi, punainen ja keltaisen eri sävyt. Orvokki on neliskulmaisessa 8×8 cm ruukussa.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Orvokki

[Viola Wittrockiana-ryhmä ja Viola cornuta]

Orvokin kukat ovat yksi tai kaksivärisiä, valkoisen, punaisen, keltaisen, oranssin, sinisen ja liilan eri sävyjä. Vaaleanvihreät lehdet.  Korkeus 20-25 cm. Orvokki on neliskulmaisessa 8×8 cm ruukussa.

pystykasvuinen, riippuva, paahde, aurinkoinen, puoli, varjo, amppeliin

Orvokki käyttö

Orvokki viihtyy hyvin monenlaisissa istutuspaikoissa, ruukuissa, parvekelaatikoissa, kukkaryhmissä, haudoilla, leikkokukkana.

Orvokki kasvupaikka

Orvokki viihtyy aurinkoisessa, puolivarjoisassa tai varjossa. Orvokki sietää myös paahdetta, jos kastelusta huolehditaan hyvin.

Orvokki hoito-ohjeet

Orvokkia kastellaan runsaasti, mutta sietää myös kuivahtamisen. Lannoitetaan säännöllisesti. Kuihtuneet kukat ja siemenkodat poistetaan, jotta kukinta jatkuu koko kesän.

Pitkäksi venähtäneen kasvuston voi leikata alas, jolloin kukkii uudestaan n. kolmen viikon kuluttua. Ei säikähdä pientä pakkasta keväällä eikä syksyllä.

Kuvaus

Orvokki on parhaimmillaan viileillä kevätsäillä. Kelien lämmetessä orvokki kasvaa pituutta versoihinsa ja jos orvokin haluaa säilyvän koko kesän ajan kauniina, sen versot voi katkaista n. 5 cm mittaisiksi. N. 2-3- viikon kuluttua on taas uusi hieno kukinta päällä. Orvokkia on suositeltava lannoittaa joka kastelukerta ja siemenkodat on hyvä poistaa kukinnan jatkumisen varmistamiseksi.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa
Koko

Isokukkainen, Pienikukkainen

Väri

Keltainen, Keltainen silmällä, Keltapunainen, Punainen, Sininen, Vaaleansininen, Valkoinen, Valkoinen silmällä