Pihvitomaatti

3.00 

Pihvitomaatti

[Lycopersicum esculentum 'Big beef']

Bog beef-pihvitomaatti kasvattaa n. 200-250 g painavat, tiiviit ja punaiset hedelmät. Maku on aromikkaan makea.

pystykasvuinen, paahde, aurinkoinen, kukkapenkkiin

Pihvitomaatti käyttö

Pihvitomaatin hedelmä on suuri ja makea. Parhaimmillaan pihvitomaatti on juuri poimittuna.

Pihvitomaatti kasvupaikka

Pihvitomaatti viihtyy aurinkoisessa ja lämpimässä, tuulensuojaisaassa paikassa. parhaiten pihvitomaatti tuottaa satoa kasvihuoneessa.

Pihvitomaatti hoito-ohjeet

Tomaattia kastellaan runsaasti ja lannoitetaan säännöllisesti. Pihvitomaatti on tuettava runkolajike, josta poistetaan varkaan. Varkaat ovat lehtihangoista kasvavat sivuversot. Jos tomaatin latva sykeröityy ja lehdet rullautuvat ja ovat väriltään tummanvihreitä, kasvu on liian rehevää. Vähennä tällöin lannoitusta. Ohut latva ja vaaleat lehdet taas kertovat liian heikosta kasvusta. Anna lisälannoitusta ja laske yölämpötilaa. Rehevästä kasvustosta voi poistaa enimpiä lehtiä.
Istutettaessa pihvitomaattiin sidotaan tukinaru, jonka toinen pää sidotaan esim. kattoon. Kun taimi kasvaa, narua pujotellaan tomaatin varren ympärille tueksi.

Kun ilmankosteus on korkea ja johtokyky liian alhainen, tomaatit voivat halkeilla. Tämä johtuu tomaatin runsaasta vedenotosta ja vähäisestä haihdutuksesta. Tästä johtuen nestejännitys lisääntyy, hedelmä paisuu ja lopulta kuori repeää. Kasvuolot kannattaa pitää mahdollisimman tasaisina: lämpötila tasainen, kasvualustan ja ilman kosteuden tasapaino (tehokas tuuletus) sekä tasainen ja riittävä lannoitus ehkäisevät halkeilua.

Lisätiedot

Paino 0.5 kg