Nukenkaulus

6.00 

Nukenkaulus on vanha kesäkukka, jolla on erinomainen sateenkesto. Kestää hyvin myös auringonpaistetta. Erittäin kestävä ja helppohoitoinen. Nukenkaulusta on saatavana kolme eri väriä, sininen, valkoinen ja lilahtavan punainen. Kasvatusruukun halkaisija on 12 cm ja myyntihetkellä kasvin korkeus on n. 10-20 cm.

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Nukenkaulus

[Brachyscome iberidifolia]

Nukenkaulus on monenlaista säätä hyvin kestävä vanha kesäkukka. Nukenkaulus kukkii runsain, pienin, päivänkakkaraa muistuttavin kukin. Nukenkaulusta on sinililana, punaisena ja valkoisena. Sirot neulasmaiset lehdet muodostavat tiheän mätäsmäisen kasvuston. Nukenkauluksen korkeus on 20-30 cm.

pystykasvuinen, riippuva, paahde, aurinkoinen, puoli

Nukenkaulus käyttö

Nukenkaulus on parhaimmillaan ruukussa reunuskasvina tai yksittäin. Sopii erinomaisesti myös amppeliin tai parvekelaatikkoon tai kukkapenkkiin tai kivikkoryhmiin. Nukenkauluksen kukkien mieto tuoksu houkuttelee perhosia. Nukenkauluksen kukkivat versot kestävät myös leikkokukkana.

Nukenkaulus kasvupaikka

Nukenkaulus viihtyy parhaiten aurinkoisessa tai puolivarjoisassa. Menestyy myös paahteisella paikalla, mutta tarvitsee silloin runsaasti vettä. Nukenkaulus on kiitollinen kukkija sekä aurinkoisessa että sateessa. Kestää syksyllä kylmää.

Nukenkaulus hoito-ohjeet

Nukenkaulusta kastellaan säännöllisesti, ei siedä pitkäaikaista kuivuutta. Nukenkaulus kestää erinomaisesti sadetta. Mieto kastelulannoite kolmen viikon välein riittää. Kuihtuneet kukat jäävät uuden kasvuston alle piiloon, joten niitä ei tarvitse nyppiä.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa