Vanhan ajan pelargonit

8.00 

Erikoiset, ns. vanhanajan pelargonit ovat hieman kookkaampia kasvutavaltaan kuin perinteiset pelargonit. Vanhanajan pelargonilajikkeita on tänä vuonna viljelyssä Dronning Ingrid, Appleblossom, Pink Pandora, Kronprinsess Mary sekä Princess Marie

Poista
tuotetunnus (SKU) Ei saatavilla/-tietoa Osastot: ,

Vanhan ajan pelargonit

[Pelargonium]

Vanhanajan pelargonit ovat kookkaampia ja korkeampia kuin tavalliset pelargonit, jokainen lajike omanlaisensa. Vanhanajan pelargoneihin kuuluvat mm. Mårbacka-pelargoni, joita on eri lajikkeita. Meillä viljelyssä on lajike Dronning Ingrid. Lisäksi vaaleanpunainen ruusunnuppupelargoni Appleblossom sekä vaaleanpunainen tulppaanipelargoni Pink Pandora, valkoinen ruusunnuppupelargoni Kronprinsesse Mary ja viininpunainen Prinsesse Marie. Nämä ovat kookkaampia ja korkeampia kuin ns. tavalliset pelargonit.

pystykasvuinen, paahde, aurinkoinen, puoli, ruukkuun, parveke-laatikkoon, kukkapenkkiin

Vanhan ajan pelargonit käyttö

Vanhanajan pelargonit sopivat yksittäiskasveiksi vaikka ikkunalaudalle tai ruukkuun, parvekelaatikkoon tai kukkapenkkiin.

Vanhan ajan pelargonit kasvupaikka

Pelargonit pitävät auringosta. Viihtyvät myös paahteessa ja jaksavat kukkia vähän vähemmässäkin auringonvalossa.

Vanhan ajan pelargonit hoito-ohjeet

Pelargonit kestävät hyvin kuivahtamista kastelujen välillä, mutta kasvavat kyllä suuremmiksi jos saavat riittävästi vettä. Pelargoneille suositellaan säännöllistä lannoitusta. Kukkineet kukinnot poistetaan varsineen. Liika typpilannoitus kesällä kasvattaa runsaasti lehtiä kukinnan kustannuksella.

Pelargonin voi saada talvehtimaan kellarissa tai viileässä ja valoisassa paikassa. Keväällä, ennen uuden kasvukauden alkua, pelargonin versot leikataan lyhyiksi.

Lisätiedot

Paino Ei saatavilla/-tietoa